BMW R69S (1966) met Donkelaar cilinders

In december 2015 kocht ik een BMW R69S met een Steib SL501 zijspan.

Al een poosje was ik op zoek naar een klassieke motor, het liefst een BMW. Eerst leek mij een ééncilinder wel leuk, maar daar kun je eigenlijk niet goed mee in het normale verkeer. Na lang zoeken kwam ik in Mussel terecht. Daar was iemand bezig met een BMW R50. Er moest nog een aantal maanden aan gewerkt worden, maar ik had geduld. Deze man had ook in zijn garage een prachtige zijspancombinatie staan. Ik was meteen verliefd. De prijs was hoog, maar na een aantal aanpassingen kon ik nog iets van de prijs afdingen. Koop gesloten!

Bovendien zaten er "Donkelaar"-cilinders op gemonteerd. Deze hebben een grotere cilinderinhoud (730cc) en daardoor nog meer kracht. Een prima motor om een zijspan te trekken. Bovendien is deze in 1967 geleverd met een origineel Nederlands kenteken.

Deze motorfiets werd nog wat aangepast: Zo wordt de buddyseat verwijderd en er een origineel zadel op gezet. Ook de grote tank met een inhoud van 32 liter wordt weer vervangen door een met een inhoud van 17 liter en de Rauch koplamp met toerenteller wordt weer vervangen door een originele. Verder worden de spaken nog gecontroleerd en zo nodig bijgespannen. Als de motor in Hoogeveen staat, ga ik zelf nog op zoek naar onderdelen voor de verlichting van het zijspan.
Ik ga eerst zonder richtingaanwijzers rijden; mocht dat te onveilig of onhandig zijn, dan overweeg ik een setje knipperlichten te installeren. Dat moet dan wel zo gebeuren, dat ik heel simpel alles kan ombouwen om solo te rijden.

Blog (Hoe is het gekomen en wat is er allemaal gebeurd).

Eerste foto's

Toertochten VKM