BMW R69S / Steib S500Luxus

Op zoek naar een oldtimer.
In eerste instantie was ik op zoek naar een BMW 1-cilinder (R25 / R26 / R27). Deze hebben slechts een relatief klein vermogen (de R27 perst er met 250cc een kleine 17 pk uit), dus werd de zoektocht verplaatst naar een R50 of R60 (boxer).
Na lang zoekwerk trof ik in oktober 2015 een BMW R50 aan in Mussel. Een hobbyist knutselde daar wat aan motoren en hij was bezig een R50 te monteren. Alles was gereviseerd en na de winter zou de motor klaar kunnen zijn. Ik sprak een basisprijs met hem af.
Deze zelfde man echter had ook twee keer een R69S in de garage staan: een met en een zonder zijspan. Geen van beide was te koop. Toen ik daar later in november nog eens terugkwam om eens te kijken naar de ontwikkeling van "mijn" R50, bracht ik opnieuw de R69S-zijspancombinatie ter sprake. Dit keer was de eigenaar wat toeschietelijker. Na wat gesprekjes en aanpassingen aan deze zijspancombinatie kwamen we overeen om hem van eigenaar te doen wisselen. De prijs ging nog aardig omlaag, omdat allerlei extra zaken vervangen zouden worden door originele onderdelen. Bouwjaar motor: 1966. Bouwjaar zijspan: 1950.

Op 3 februari werd de motor door de eigenaar naar Hoogeveen gereden en werd hij op mijn naam gezet. Ik heb een oldtimerverzekering afgesloten en op 15 februari heb ik en hele dag rijles gehad op een motor met zijspan (Rijschool Teffer - Lelystad).

Ik heb me aangemeld als lid van de VKM (Vereniging van Klassieke Motoren) en ben met deze club tochten gaan rijden. Ook dit is een geweldige club met fijne, behulpzame mensen.

Aan het einde van het seizoen bracht ik de motor naar Ruinen om de ontsteking bij te stellen en iets aan mijn brandstofsysteem te doen.
Daar heeft hij op 24 december 2016 brand- en blusschade opgelopen. In Vorden is hij keurig door Theo Terwel hersteld.