Intruder VL1500LC

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan: Een Intruder 1500 is ook wel mooi. Hier en daar gekeken bij wat motorzaken en uiteindelijk terecht gekomen bij Rudie Bloemert in Staphorst. Deze had een paar exemplaren staan in verschillende uitvoeringen. Uiteindelijk werd het een wit / grijze uit 2002. Het betreft een tussenmodel: nog wel carburateurs, maar met terugvoering van de gassen voor een herverbranding. Vanaf 2003 werd deze motor uitgerust met een injectiemotor.
De spatborden en tankkappen verruild voor zwarte exemplaren, een windscherm gemonteerd, duozadel, sissybar en tassen achterop en de motor ziet er ineens heel anders uit. Later is er nog een bagagerekje opgebouwd en zijn er verstralers op gemonteerd. Ook een ruggensteuntje voor de bestuurder is later toegevoegd evenals Vance & Haynes longshots. Het geluid uitgebreid met twee Stebel luchthoorns en klaar is kees.

Deze motor heb ik in 2006 gekocht. Hier heb ik ontzettend veel plezier van gehad. Er stond 7.500 km op de teller. In 2007 heb ik voor het eerste een toertocht van de IOCH (Intruder Owner's Club Holland) meegereden. Wat een leuke club mensen! Ik ben lid geworden en heb in al die jaren enorm genoten van de tochten en de gesprekken met luitjes van allerlei pluimage.

In al die jaren heb ik voornamelijk de meest noordelijke provincietochten meegereden. En jaar (2009) heb ik 11 provincies meegereden. De laatste tocht (Zuid-Holland) was ik helaas ziek; hierdoor miste ik net mijn BOTY (Biker of the Year). Tijdens deze tochten zijn veel foto's gemaakt. Deze zijn te zien onder knop "Activiteiten".

Mijn grote wens was altijd een klassiek motor te rijden (BMW). De Intruder zou dan verkocht moeten worden, want er was geen plaats in de garage voor twee motoren.
Bovendien is een klassieker zo duur dat het geld van de Intruder erbij moest.
In december 2015 heb ik hem verkocht, met intussen 47.000 km op de teller.

  Activiteiten