Intruder VS1400

Op mijn werk in Hoogeveen kwam een vrouwelijke collega er tijdens een gesprek achter dat ik een motorrijbewijs had. Zij nodigde mij uit om eens een keer een tochtje te rijden: zij op haar eigen motor en ik op de motor van haar man. Zo gezegd, zo gedaan. Ik had een tocht uitgestippeld. Op de fiets (met helm) naar Stuifzand om daar na de koffie te vertrekken.
De motorfiets waarop ik mocht rijden bleek een Intruder 750cc te zijn; een verbouwde chopper. Ik werd weer zo enthousiast, dat ik best wel weer een motor wilde. Intussen waren we verhuisd en er was voldoende ruimte voor een motor in de garage.

In Hoogeveen zelf nota bene, trof ik op een gegeven moment in de voortuin van een klein huisje een Intruder VS1400 aan die te koop was. Een proefrit gemaakt en het reed direct geweldig. De motor eerst nog laten keuren voor ik hem kocht en even wat originele zaken terug laten zetten (stuur, uitlaten e.d.). Het betrof een Intruder gemaakt voor de Canadese markt, dus met een mijlenteller. Hij had een versnellingsbak met vier versnellingen. Als je in de vierde versnelling reed binnen de bebouwde kom, hoefde je alleen maar gas te geven aan het einde van de bebouwde kom. Met zoveel kracht "onderin" was-ie zo weg.

Met deze motor heb ik erg veel plezier gehad. De originele uitlaten (je hoorde ze bijna niet) vervangen door een setje sliced-cut pijpen aan één kant, waardoor de motor ook weer klonk zoals een echte V2 hoort te klinken. Met deze motor heb ik nooit enig probleem gehad: Hij liep altijd en liet me nooit in de steek.

Meer foto's