Honda CB750FII

Deze motorfiets kocht ik toen ik nog in Hengelo woonde van een wiskundecollega van mij. Deze man was een verfijnd Honda Goldwing-rijder en in 1982 werd ik de eigenaar van deze Honda.
Daarna nog zien dat ik een rijbewijs-A te pakken kreeg. Slechts drie lessen gevolgd en in één keer geslaagd (Dat was nog in de tijd zonder remproeven en bijzondere verrichtingen). Deze CB750FII was destijds de eerste met Comstar-wielen en dubbele schijfremmen voor.

Jarenlang heb ik hierop met plezier op gereden. Helaas stond de motor niet thuis. Ik had aan de andere kant van Hengelo een garagebox gehuurd om hem in te parkeren: eerst op de fiets naar de garage en van daaruit rijden. De motor  was voorzien van een volle Polaris-kuip, twee zijkoffers en een topkoffer. De koffers heb ik bijna niet gebruikt. Voor wat kleine bagage waren de opbergvakjes in de kuip meer dan voldoende. Je zat erg beschut achter de kuip. Wanneer je 50 km/uur reed, bleef je in een regenbui gewoon droog. De motor zorgde voor de warmte. Al met al was het een heel comfortabele motor.
De motor reed fantastisch. Alle vier de cilinders kwamen in één pijp uit. Je hoorde bijna geen geluid; hij liep als een naaimachientje. Dat werd echter wel anders wanneer je de grens van de 5000 toeren passeerde: Pas dan kwamen de 82 pk's vrij, de motor begon enorm te brullen en je moest je echt vasthouden aan het stuur!

Toen ik in 1985 verhuisde naar Hoogeveen, een huurhuisje aan de Boeg, kon de motor niet mee: hij paste gewoonweg niet door de deur van het schuurtje. Het schuurtje was bovendien zo klein, dat er dat geen fietsen meer inpasten. De motor heb ik toen verkocht aan Wout Broer. Destijds had hij nog een kleine werkplaats in de Frederikstraat in Hengelo.